Bioscoop Cinema Floralis

Theatervoorstelling

The Royal Dutch Scam plays Steely Dan

Omschrijving:
De bedenker en oprichter van The Royal Dutch Scam, Lodewijk van Gorp, die zijn sporen heeft verdiend als zanger en saxofonist bij onder andere Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Al Jarreau, Raul Midon en nog veel meer nationale en internationale artiesten, heeft voor het formeren van deze band top muzikanten weten samen te brengen. Zij hebben zich tot doel gesteld een ode te brengen aan Steely Dan.

Tom Beek speelt met zijn persoonlijke, gedreven geluid en zijn krachtige, lyrische speelstijl als een van de beste saxofonisten van Nederland. Tom is bekend van Michiel Borstlap, Karin Bloemen en Sven Hammond Soul, Trijntje Oosterhuis, Kasper van Kooten en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Zijn herkenbare geluid is regelmatig te horen in films, tv-tunes, commercials en op zo’n 200 cd’s.

Thomas Bekhuis is een gitarist die een veelzijdigheid aan stijlen combineert met een eigen sound. Hij speelt een mix van rock, jazz, funk, blues, soul, R&B en surf.

Thomas voltooide zijn studie als Master of Music in Jazz Gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam en het Purchase College New York en volgde onder andere lessen van meester gitaristen John Abercrombie, Jesse van Ruller en Robert Fripp.

Als frontman is hij te horen in zijn eigen power trio The Cockatoos en in surf band The Sky Riders. Verder speelt hij regelmatig met Lilian Jackson (Spargo) en Franklin Brown. Ook heeft hij gewerkt met Caro Emerald, Dorona Alberti (Gare Du Nord) en vele anderen.

Boudewijn Lucas is bassist bij het Metropole orkest en speelt of speelde verder met Michiel Borstlap, Billy Cobham, André Hazes, Al Jarreau, Trijntje Oosterhuis, George Duke, Chaka Khan, Toon Roos, The Pointer Sisters, Gino Vannelli en vele anderen.

Eric van de Bovenkamp is de grenzeloos muzikale toetsenist die onder andere met Marco Borsato, Edsilia Rombley en Karin Bloemen het publiek heeft weten te imponeren. Daarnaast heeft hij jarenlang het tv programma “Memories” gearrangeerd en heeft hij getoerd met Mike Mainieri.

Arjan Muusz behoort als saxofonist tot de top van Nederlandse sessiemuzikanten. Hij speelt in blazer-secties en als solist. Arjan heeft gewerkt met verschillende nationale en internationale vooraanstaande bands en artiesten. Zo heeft hij onder andere getourd met Alain Clark, Waylon, Sven Hammond Soul, Sandra van Nieuwland, Clouseau, Nathalia en Top2000live.

Mark Stoop is een veelzijdige drummer, bekend om zijn stevige en strakke grooves. Hij is een veelgevraagd sessiemuzikant, onder andere bekend van Doe maar, Metropole orkest, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Alain Clark, Berget Lewis, Van Morrison, Gloria Gaynor, Lynn Collins, Oleta Adams, Boudewijn de Groot, Frank Boeijen en Frank McComb.

Dèdre Twiss schittert al vele jaren als backingvocal op het podium en speelt en tourt met zowel nationale als internationale artiesten zoals o.a : Ilse DeLange, Trijntje Oosterhuis, Ruth Jacott, Daughters Of Soul (met o.a Lalah Hathaway), Berget Lewis, Leon Ware, De Dijk, Candy Dulfer, N’Dambi (Erykah Badu) Metropole Orkest, Sister Sledge, Do, Lionel Richie, Chaka Khan, Al Jarreau.

Daarnaast deelt ze haar passie ook als solist, zangcoach, stemacteur in films, en is ze als sessiemuzikant te horen in commercials, jingles en in koortjes op tientallen cd’s.

Simone Pormes werkte in haar cariere als achtergrondzangeres o.a. samen met Trijntje Oosterhuis, Marco Borsato, Berget Lewis, Edsilia Rombley, Al Jarreau en het Metropole orkest. Een van haar grote passies is haar werk als zangeres in de studio.

De opbouw van een koor waarbij klank, timing en dynamiek zeer belangrijk zijn blijft voor Simone een uitdaging die haar steeds weer triggert om tot het uiterste van haar kunnen te gaan. Als componiste werkt zij veel samen met Karel Boehlee waaruit o.a. het album Storybook is voortgekomen, een bijzonder project met als gastsolist niemand minder dan Toots Thielemans.

Debbie Helaha heeft na haar ambitie een van de eerste vrouwelijke geluidstechnici te worden, ervoor gekozen haar studie psychologie af te ronden en vervolgens toch óp het podium te staan.

Debbie heeft onder andere Do, Waylon, Xander de Buisonje, Boris, Berget Lewis en the Gospeltrain, Karin Bloemen, Rose, Ilse DeLange, Trijntje Oosterhuis, Ruth Jacott, Allessandro Saffina, Jim Bakkum, Sister Sledge en Gloria Gaynor van haar achtergrondzang voorzien. Een van de hoogtepunten was het optreden met Sister Sledge en Gloria Gaynor in Dubai.

www.royaldutchscam.nl

Cast & Crew

Regie  
Genre   
Lengte    02:00
Jaartal    2017
Bioscoop    7 okt 2017
Kijkwijzer   


Bestel

The Royal Dutch Scam:
-
+
à € 25,00
Dia1.JPG

Bezig met laden