Bioscoop Cinema Floralis

Theatervoorstelling

Begin - Remy van Kesteren & Hanneke Last

Omschrijving:
BEGIN

Remy van Kesteren & Hanneke Last
met inleidend interview door Coen Verbraak

Twee try-outs op één avond! De wereldberoemde harpist en componist Remy van Kesteren en succesvol actrice en schrijfster Hanneke Last werken onder hetzelfde dak aan hun nieuwe voorstellingen. Vanuit hun huis in Amsterdam waar ze samenwonen, ontstaan nieuwe gedachtes, muziek en taal. Totaal verschillend, of valt dat wel mee? Hij schrijft een nieuw album, zij is haar pad als performend schrijfster aan het ontdekken. Ze beginnen allebei op hun eigen manier. En op deze avond laten ze voor het eerste iets zien en horen.

De avond begint met een interview met de jonge makers door Coen Verbraak, de gevierde journalist en programmamaker die met het TV-programma Kijken in de Ziel de ziel van menig beroep verkende. Daarna brengt Hanneke samen met haar band de eerste try-out van haar voorstelling Begin. Na de pauze creëert Remy in samenwerking met de visuals van Het Blauwe Uur een totaal eigen wereld, waarin de harp klinkt zoals je het nog nooit hoorde.

20.00 uur inleiding: interview met Remy en Hanneke door Coen Verbraak
20.30 uur: aanvang programma

Voor de pauze: Hanneke Last
Hanneke begint. Ze doet het gewoon. Ze probeert zich te laten kennen in de verhalen die ze vertelt. Een lang gedicht; een gedicht onderverdeeld in verhalen, verhalen verteld in ritme en muziek.

Concept, tekst en zang: Hanneke Last
Muziek: Leon Klaasse (drums)
Joel Groenewold (bas)
Roel Goedhart (gitaar)
Artistiek advies: Frank Lammers, Chiara Tissen, Ria Marks en Lucas de Man

Na de pauze: Remy van Kesteren
Hij speelde als harpist over de hele wereld, van het Concertgebouw tot Carnegie Hall, solo, met orkesten, band en het Nationale Ballet. Nu schrijft hij zijn eigen muziek, waarmee hij op popfestivals als Best Kept Secret en in Paradiso stond en werkt aan zijn tweede album met zelfgeschreven werk. "Ik wil dat mijn muziek een eigen wereld oproept, dat het beeldend is en je direct meeneemt naar een andere plek. Ik raak steeds meer gefascineerd door het idee van een parallelle muzikale wereld, waar wat je hoort aandoet als iets bekends maar er altijd een schaduwwereld aanwezig is." Die wereld presenteert hij vanavond voor het eerst, in combinatie met de betoverende visuals van het Blauwe Uur.

Muziek: Remy van Kesteren
VIsuals: Jurjen Alkema (Het Blauwe Uur)


Bezoek ons restaurant

Cast & Crew

Regie  
Genre   
Lengte    02:20
Jaartal    2018
Bioscoop    28 mei 2018
Kijkwijzer   


Bestel

Begin - Remy van Kesteren & Hanneke Last:
-
+
à € 15,00
BeginFlyerDef_131679443395416171_big.jpg

Bezig met laden