Gebouw


Dit voormalige bloembollenveilinggebouw uit 1954 is door architect Mecanoo en uitvoerder Horsman&Co omgevormd en uitgebouwd tot DE culturele ontmoetingsplek voor inwoners en ondernemers in Lisse en omstreken. Lisse behoudt hiermee cultureel erfgoed; de bollencultuur om precies te zijn.

In dit pand hebben talloze bloembollenveilingen plaatsgevonden in de 'Mijnzaal' van de HBG (Hollandsch Bloembollen Genootschap) en later van de CNB (Coöperatieve Nederlandse Bloemencentrale) en ook tentoonstellingen in de omliggende hallen. Door behoud van de oorspronkelijke gevels is de stijl van architect Paardekoper in ere gehouden en blijft het hoofdgebouw een cultuurhistorisch icoon in Lisse.

Naast de vaste filmavonden van Filmhuis Lisse (di) en Cinema Floralis (wo t/m zo) is de locatie uitermate geschikt voor cursussen, vergaderingen, symposia, lezingen of bijvoorbeeld kindervoorstellingen of koffieconcerten. Op maandagavond kunnen (try out) theater- of cabaretvoorstellingen plaatsvinden en deze avonden worden veelal ingevuld door de stichting Theater Floralis. Bedrijfsfeesten of complete arrangementen voor kleinere groepen kunnen worden gerealiseerd, zoals voor een jubileum of een trouwceremonie.  In de oefenruimte , decorruimte en vergaderruimten vinden verdeeld over de week diverse vaste activiteiten plaats.

Bezig met laden