Lesomschrijvingen van alle lessen

Dance Workout
Dance Workout is een gezellige en energieke les voor volwassenen. Tijdens de les worden diverse dansstijlen afgewisseld (afrodance, disco, hip hop, latin, streetdance enzovoort) met leuke fitness elementen. De opzwepende muziek en leuke bewegingen zorgen ervoor dat je niet eens door hebt dat je bezig bent met een geweldige workout. Feestje, lol, lekker dansen én in vorm zijn? Dan moet je hierbij zijn!

Hip Hop
Tijdens deze les zal er gedanst worden op coole hip hop muziek en we werken aan gruwelijke moves en dope choreografieen. De liedjes die we gebruiken hebben een hip hop / r&b / urban achtergrond en er wordt veel gebruik gemaakt van eigen mixen (korte stukjes muziek achter elkaar). Hip hop dansen kenmerkt zich door een specifieke beweging en stijlen zoals popping en locking, breakdance en hip hop lyrical.

Musical
In deze lessen komen zowel zang, dans als toneel aan bod. Dus vindt je alledrie even leuk? En hou je van musical? En leuke acts maken? Dan past dit het beste bij jou. Je hoeft geen auditie te doen om deze les te volgen. We noemen het wel een selectiegroep, omdat er gedurende het seizoen gewerkt wordt aan een eigen musicalvoorstelling en er extra repetities zijn. 

Ouder&Peuterdans, Ouder&Kleuterdans en Kinderdans
Ouder&Peuterdans en Ouder&Kleuterdans is een vrolijke les, waarbij peuters en kleuters leren omgaan met muziek, dans en dansen met elkaar. Er wordt spelenderwijs les gegeven en er is veel ruimte voor eigen fantasie en bewegen. Bij Ouder&Peuterdans en Ouder&Kleuterdans dansen de ouders en de kinderen samen. Bij Kinderdans dansen de kinderen zonder de ouders.

Power Yoga
Poweryoga is een training waarbij je actief werkt aan lichaam en geest. De les combineert oa elementen uit yoga, tai chi en pilates. De oefeningen van Poweryoga hebben als doel de spieren sterker en langer te maken, en trainen je flexibiliteit, kracht, coördinatie en balans. Door middel van Poweryoga MLX vind je de juiste verhouding tussen inspanning en ontspanning en zodoende kom je beter in balans!

Song&Dance
In deze les gaan we zingen en dansen en werken we aan leuke acts en doen we ook aan toneel om de liedjes heen!Denk aan al de leuke liedjes van Kinderen voor Kinderen. Net als in de clipjes doen we de dansjes, maar we zingen wel voluit mee! 

Streetdance
In deze spetterende dansles heb je een mix van streetdance, jazz, hip hop en invloeden van de videoclips van nu. Er is ruimte voor hippe muziekstijlen en de lessen zijn opgebouwd uit beweging, spelletjes en dansjes. Er wordt gewerkt aan muzikaliteit, ritme en kracht. Tegelijkertijd wordt gebruik gemaakt van de nieuwste hits en laatste trends.

Selectie Dans

Deze les is een groep van enthousiaste dansers van 10 jaar en ouder. Naast populaire TikTok dansjes om er lekker in te komen, zal in deze groep de nadruk liggen op verhalen/toneelstukken in en om een dans heen. Zo maken wij bijvoorbeeld samen een videoclip met elkaar.

Wedstrijdteam

Dit is een team die naar aanleiding van auditielessen geselecteerd is om wedstrijden te gaan doen. Eisen om toegelaten te worden zijn streng. Om in deze les te komen word je geselecteerd op enthousiasme, doorzettingsvermogen en danservaring. Gedurende het seizoen krijg je extra lessen die je bij dient te wonen en natuurlijk gaan we wedstrijden doen! Hier wordt enorme inzet en aanwezigheid in lessen verwacht.

Selectie Contemporary 15+

Moderne dans/Contemporary is een vrije en expressieve dansvorm waarbij je jouw hele lichaam beweegt. Belangrijke elementen in contemporary zijn het gebruik van de ademhaling als aanzet tot beweging, overgave aan de zwaartekracht en balans. De lessen bestaan uit techniekoefeningen en danscombinaties met veel verschil in dynamiek op allerlei verschillende soorten muziek. Op deze manier bouw je kracht en souplesse op, verbeter je je coördinatie en ontwikkel je een sterk dansgevoel. 

Zangles

Het is ook mogelijk om privé zangles te volgen bij MLX voor de jeugd. Het is een les van 40 minuten en de tijden en data zullen met de docente afgestemd worden, maar zullen veelal op de zondagmiddag plaatsvinden. Een les kost Euro 17,50.

 

 

-